Po powrocie z pracy zakasałam rękawy i w godzinę miałam cały stos cieplutkich pachnących pączków. Niestety mają one jedną wadę - znikają w błyskawicznym tempie.
Oto przepis na malusie pączusie:
Pączki z serka homogenizowanego
1 serek homogenizowany waniliowy 150g
3 jajka
1,5 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i smażyć w głębokim tłuszczu. posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO
Serce to moja najnowsza frywolitkowa robótka. Od znajomej dostałam austryjacki kordonek Scherzer Hakel nr 20 i postanowiłam go przetestować. Nitka jest bardzo miła w dotyku, mocna i dobrze się z niej supła. W porównaniu do Aidy Anhora jest mniej śliska i bardziej matowa. Brak jej połysku. Rozmiar 20 a jakby lekko cieńsza od Aidy. Podsumowując kordonek jest fajny, ale to nie to samo co Anhor.
Wzorek na Pragnienie serca jest autorstwa Susan K. Fuller i jest dostępny bezpłatnie na stronie Georgia Seitz
Pozdrawiam cieplutko i dziękuję za odwiedziny i pozostawione komentarze.
Zapraszam ponownie.
Pączusie pycha, ja robię podobne z twarożkiem. Serducho cudne !
OdpowiedzUsuńPączki wyglądają smakowicie, ale ja już dziś nie zdążę przetestować, ale co się odwlecze....
OdpowiedzUsuńA serduszko piękne, już od jakiegoś czasu się przymierzam, żeby spróbować, a to przegłądam sklepy żeby może igły zakupić, albo czułenko. Kusisz, kusisz. Pozdrawiam :-)
Super przepis na szybkie pączki .Często wykorzystuję do zrobienia czegoś dobrego na szybko , jak dziecię nawiedzi jakiś drugi mały głód .Ponieważ przyszłam na paczki za zapachem ,zapraszam na moje prawdziwe :).
OdpowiedzUsuńJaja obejrzałam i z zachwytu zaniemówiłam . Perfekcja . Perfekcyjnie pomalowane i polakierowane (zwrocilam uwagę , bo mi coś nie kryje ) ,a koronka fiu! fiu!
pączki smakowite, z serka jeszcze nie robiłam, a koronkę to podziwiam
OdpowiedzUsuńŚliczne serduszko, a pączusie wyglądają smakowicie, mniam mniam :D
OdpowiedzUsuńPączusie pychotka, ale fakt znikają w tempie ekspresowym. A serducho jest cudne. Frywolitka..... hm co raz bardziej mnie ekscytuje ta technika, aczkolwiek jest zupełnie obca !!! Ale w końcu wszystko jest dla ludzi.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam wiosennie.
Dziękuję za przepis, a serce piękne :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Vika
Cudne serduszko!!!
OdpowiedzUsuńPiękny odcień ma to serce :-)
OdpowiedzUsuńTe serkowe pączki pamiętam z lekcji ZPT w podstawówce - piekłyśmy je raz. Pamiętam też, że smakowały wyśmienicie więc nie dziwię się, że Twoje znikają w trymiga.
OdpowiedzUsuńSerduszko bardzo serduszkowe i śliczne :)
mmmmm apetyczne :)
OdpowiedzUsuńGłodna się zrobiłam wzięłam... mmmm ^_^
OdpowiedzUsuńAle śliczne serduszko.
OdpowiedzUsuń